Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia dissenya un dispositiu especial de Tots Sants per a garantir les mesures de seguretat sanitària al cementeri

Com tots els anys, l’Ajuntament de Dénia posa en marxa un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants, que enguany es veu reforçat i ampliat amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Segons indica el regidor responsable del cementeri municipal, Pepe Doménech, “s’han adoptat mesures encaminades a garantir les normes de seguretat sanitària per als usuaris en uns dies d’afluència massiva al recinte”, seguint el ‘Protocol de mesures sanitàries en relació al Dia de Tots Sants’ dictat per la Secretària Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic.

Per a evitar aglomeracions i garantir la distància mínima interpersonal, s’ha traçat un recorregut pel recinte establint, segons l’amplària de cada carrer, un o dos sentits per a la marxa de vianants. Hi haurà dos punts d’entrada i eixida de visitants, un per la porta més antiga (camí del Cementeri) i l’altre per la que dona a l’aparcament del camí del Saladar; i s’ha habilitat, a més, una tercera eixida per la porta amb rampa que recau al camí del Saladar.

Per a les tasques de neteja i condicionament dels nínxols, s’han fixat cinc punts distribuïts pel recinte on es podran arreplegar les escales, arruixadores i el material de neteja, que hauran de tornar-se al mateix punt una vegada utilitzats per a la seua desinfecció. A més, es reforçarà la neteja del recinte i dels lavabos d’ús públic.

L’ajuntament destinarà al cementeri durant la setmana del 26 d’octubre a l’1 de novembre informadors COVID que vigilen el compliment de les normes de seguretat sanitària i informen els visitants sobre les mesures que cal seguir, entre les quals es troba l’obligatorietat de portar en tot moment mascareta i la recomanació d’utilitzar el gel hidroalcohòlic que es distribuirà pel recinte. Hi haurà tres informadors COVID pels matins i uns altres tres per la vesprada durant tots els dies de la setmana durant  l’horari d’obertura del cementeri, que a partir del 25 d’octubre és ininterromput de 8 hores a 18.30 hores (horari d’hivern).

La situació actual també ha obligat a suspendre la missa del dia de Tots Sants al cementeri i substituir-la per un respons a l’aire lliure, en la zona d’ampliació, al qual podran assistir un màxim de 50 persones assegudes.

L’Ajuntament de Dénia i les autoritats sanitàries recomanen que el recorregut pel cementeri siga l’estrictament necessari per a visitar als familiars més pròxims i es prega als visitants que no realitzen parades en el corredors per a evitar aglomeracions que no respecten les mesures de distanciament adequades.

Enguany, a més, es recomana que la gent acudisca al cementeri amb els arranjaments florals ja fets, per tal d´aconseguir que la durada de la visita siga la mínima possible.

Operatiu policial

Per part de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha organitzat per a estos dies de màxima afluència un operatiu especial.

D’una banda, s’ha autoritzat una ocupació de la via pública de caràcter especial a les floristeries de la ciutat, deixant enfront de l’entrada dels establiments uns 10 o 12 metres lliures perquè la gent que va arreplegar els arranjaments florals puga esperar al carrer i no aglomerar-s’hi a l’interior.

Així mateix, es destinarà un dispositiu especial d’agents de la Policia Local a les immediacions del cementeri per a garantir-hi l’accés fluid i segur de vianants i vehicles. L’operatiu estarà actiu des del dijous 29 d’octubre fins al dilluns 2 de novembre al migdia. Aquests dies, durant l’horari d’obertura del cementeri, hi haurà presència policial amb 2 agents per torn de matí i de vesprada, destinant-se un total de 18 agents al servei. Un policia regularà el pas de vianants d’enfront de l’entrada principal i l’altre controlarà l’encreuament del vial amb el carrer de les Germanes Carmelites.

El camí del Cementeri estarà obert al trànsit en ambdós sentits de circulació i es recorda que les zones d’aparcament públic disponibles són la part posterior del cementeri (camí del Saladar), amb 70 places; la zona d’aparcament en cordó de l’accés davanter, amb prop de 20 places, i l’esplanada de Torrecremada, que té unes 1.000 places d’aparcament disponibles.

Actuacions de millora

Les persones que visiten el cementeri municipal de Dénia aquests dies assenyalats hi podran veure els canvis i millores que s’hi han realitzat durant els últims mesos. Segons explica el regidor de l’àrea, Pepe Doménech, s’ha instal·lat una zona d’ombra i bancs en la part nova del recinte, “executant així el projecte més votat en els pressupostos participatius de 2019”; s’han reparat els escocells dels ficus, s’ha condicionat el paviment de l’entrada més antiga i s’han canviat portes, aixetes i uns altres elements dels lavabos públics.

També s’han fet millores en les parts més antigues del recinte, s’ha habilitat una nova zona d’aplec de materials i dipòsit de contenidors i s’ha adquirit un nou porta fèretres.

L’Ajuntament de Dénia dissenya un dispositiu especial de Tots Sants per a garantir les mesur...
L’Ajuntament de Dénia dissenya un dispositiu especial de Tots Sants per a garantir les mesur...
L’Ajuntament de Dénia dissenya un dispositiu especial de Tots Sants per a garantir les mesur...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina