Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia rep el Segell Infoparticipa per complir amb el 90% dels indicadors de transparència

La regidora de Transparència, Melani Ivars, ha recollit aquest matí al paranimf de la Universitat CEU-Cardenal Herrera el Segell Infoparticipa per a l'Ajuntament de Dénia: la distinció amb què l'Observatori de Governança, Transparència i RSC (de la universitat valenciana i el Grup de Recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona) destaca els consistoris i diputacions de la Comunitat Valenciana més transparents en la gestió de la informació pública.

En concret, Dénia compleix ja amb el 90,38% dels indicadors (47, d'un total de 52) establerts per al mesurament del grau de transparència, seguint la metodologia del Mapa Infoparticipa, i és un dels 7 ajuntaments (Onda, Castelló, València, Elx, Gandia, Dénia i Rafelbunyol) i 2 diputacions (València i Alacant) distingits amb el Segell Infoparticipa en l'acte de hui a València.

Els investigadors de l'observatori han analitzat per a la concessió dels Segells i Mencions Infoparticipa les webs de 542 municipis valencians i de les tres diputacions provincials.

90% de compliment

La regidora Melani Ivars ha destacat que el grau de compliment amb els indicadors de transparència de l'ajuntament és molt elevat, "de fet, els cinc que encara no complim es refereixen a processos concrets de difusió de la informació i participació que no tenim encara en marxa, com la redacció de notes de premsa de cada ple municipal, encara que sí informem sobre els punts rellevants que es sotmeten a votació".
 
Tot i això, "anem a incorporar-hi tots aquests procediments per a aconseguir, en 2022, renovar el Segell amb el 100% dels indicadors complits", ha afegit Ivars. Així, per a assolit aquest 100% l'ajuntament ha de publicar en els seus webs: informació de cada sessió plenària, un codi de conducta dels membres de la institució, el directori d'entitats i associacions de Dénia, cartes de serveis i compromisos amb la ciutadania i informes periòdics de valoració de serveis, queixes i suggeriments.

Els 52 indicadors, dels quals Dénia ja en compleix 47, es divideixen en tres apartats:

  • Informació relativa als representants municipals (entre ella, les dades bàsiques i de contacte, però també les retribucions i declaracions de béns, normativa municipal, el programa de govern, resolucions, concursos públics, convenis, subvencions, període mitjà de pagament a proveïdors, etc.).
  • Informació sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius (des de l'agenda d'activitats fins a l'actuació diària de govern).
  • I les eines de participació ciutadana.

* Enllaç al Mapa Infoparticipa, on es poden consultar tots els indicadors i el grau de compliment per municipis: https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/

L'Ajuntament de Dénia rep el Segell Infoparticipa per complir amb el 90% dels indicadors...
L'Ajuntament de Dénia rep el Segell Infoparticipa per complir amb el 90% dels indicadors...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina